Tarih: 08.11.2021 14:07
En Lezzetli Tavuk Suyu Çorbası tarifi nedir?
Tavuk Suyu Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet tavuk budu
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Tavuk Suyu Çorbası Nasıl Yapılır
1'er adet tavuk göğsünü ve budu, 1 adet iri doğranmış kuru soğan ve 1 tatlı kaşığı tuz ile birlikte tencereye aktarın. Üzerine 6 su bardağı suyu da ekleyin ve orta ateşte 30 dakika kadar kaynatın.
Pişen tavuk etlerini servis tabağına alın ve soğuduktan sonra kemiklerini ayıklayıp tavuk etlerini didikleyin.
Çorbayı pişireceğiniz tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını eritin. 1 yemek kaşığı unu, kokusu çıkıp, renk alana kadar kavurun.
Üzerine tavukları haşladığınız ve soğanları ayırdığınız tavuk suyunu yavaş yavaş ve sürekli olarak karıştırarak ekleyip, kapağını kapatıp kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra 1 çay bardağı tel şehriye, haşlayıp didiklediğiniz tavuk eti ve 1 çay kaşığı
karabiberi de ekleyin.
Çorbayı bu şekilde 10 dakika kadar kaynatıp sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun