12-13 adet dolmalık biber
2 su bardağı pirinç
2 orta boy soğan
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı yer fıstığı
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı nane
1 yemek kaşığı yeni bahar
1 tatlı kaşığı (silme) tarçın
1 çay kaşığı karabiber
2 adet kesme şeker
Tuz
2 adet domates (Üzerlerine kapatmak için)
Dolmalık biberlerin saplarını temizleyip yıkayıp süzdürün.
Dolmalık fıstığı zeytin yağında hafif rengi dönene kadar kavurun.Doğranmış soğanları ekleyip soğanlar saydamlaşana kadar kavurun.
Yıkanmış süzülmüş pirinci ekleyip karıştırarak 5 dakika kavurun.
Baharatlarını ,tuzunu ve kuş üzümünü ekleyip karıştırın.
1 su bardak sıcak suyu ekleyip kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı halde pişirin.
Pirinçler diri kalacak.
Soğumaya bırakın.
İç harç soğuduğunda dolma biberlerin içine 1 parmak boşluk kalacak şekilde doldurun.
Üzerine domatesten kapaklar yapın.
Tencereye dik dik yerleştirin.
Tencerenin kenarından 2 su bardağı soğuk su ekleyin.
Bir çimdikte üstlerine tuz serpiştirin.
Biberlerin üzerine ters yemek tabağı yerleştirin.
Ocağa alın. Kaynadığında altını kısın.
Kısık ateşte biberler yumuşayana kadar pişirin.
Pişince tencenin kapağını açıp soğumaya bırakın.
Soğuyunca servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı gezdirip servis edin.
AFİYET OLSUN.