Tarih: 23.09.2021 09:45
En Lezzetli Tavuklu Pilav tarifi nedir?
Tavuklu Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk göğsü
- 2 su bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Tavuklu Pilav Nasıl YapılırPirinçleri güzelce kadar yıkayın ve pilavınızı pişirene kadar ılık su içerisinde bekletmeye devam edin. Tavuğu bir tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekledikten sonra iyice haşlanana kadar pişirin. Ardından hafif soğuduktan sonra didikleyin.
Bir pilav tenceresinde tereyağını eritin ve üzerine
pirinçleri ekleyip birkaç dakika kavurun.
Daha sonra,
pirinçlerin üzerine didiklediğiniz tavuk etlerini ekleyin. Tavuk suyu ve kaynamış suyu da ekledikten sonra tuz ve
karabiberi ilave edip hafifçe karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin.
Pilav pişerken arada tahta kaşık yardımıyla yavaşça karıştırın. Pilav suyunu çekince ocağı kapatın ve tencerenin kapağının altına bir kağıt havlu koyarak demlenmeye bırakın. Pilavınız demlenince servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun