Kabakları yıkayın ve uzunlamasına şerit şerit doğrayın.
Derince bir kapta; un, soda, tuz, kabartma tozu ve zeytinyağını güzelce karıştırın.
Yayvan bir kızartma tavasına, kızartma yağını alın ve yağ kızınca, dilimlediğiniz kabakları, hazırladığınız sosa güzelce bulayarak kızgın yağa atın.
Arkalı, önlü çevirerek her iki tarafları da altın sarısı bir renk alana dek pişirin ve fazla yağını alması için havlu kağıt serdiğiniz bir kaba alın.
Tüm kabakları bu şekilde kızarttıktan sonra, servis için gerekli olan sarımsakları yoğurda rendeleyip, karıştırın ve üstüne de nane serpin.
Hazırladığınız yoğurtlu sosu ve kızarttığınız kabakları bir servis tabağına alıp, servis edin. Afiyetler olsun.