Tarih: 11.08.2021 13:58
Pişen etleri düdüklü tencereden çıkartıyoruz. Et suyunu süzüp, tekrar düdüklü tencereye koyup içine doğranmış, suda bekletilmiş sarımsak ve pırasayı süzüp, düdüklü tencereye koyup 10 dakika pişiriyoruz.
- Öncelikle eti haşlıyoruz düdüklü tencerede.
- Yeşil sarımsakları yeşil sap kısımlarına kadar resimdeki boyutta kesiyoruz. Pırasaları da aynı şekilde kesip, suya koyuyoruz.
- Birkaç kez suyunu döküp, tekrar suda bekletiyoruz. Bu işlem sarımsak ve pırasanın kokusunu giderir.
- Pişen etleri düdüklü tencereden çıkartıyoruz. Et suyunu süzüp, tekrar düdüklü tencereye koyup içine doğranmış, suda bekletilmiş sarımsak ve pırasayı süzüp, düdüklü tencereye koyup 10 dakika pişiriyoruz.
- Pişen sebzelerin içine hancıbey nohut ve etleri koyup, tuzunu ayarlıyoruz.
- Ayrı bir kapta yoğurdu çırpıyoruz. Daha sonra, yemeğin suyundan azar azar yoğurdun içine döküp ılıtıyoruz ve ılınan yoğurdu, yemeğe karıştırıyoruz.
- Üzerine hancıbey karabiber ilave edilir ve daha sonra sıvı yağ ile hancıbey nane yakılıp, üzerine dökülür ve servise hazır hale gelir.
Afiyet olsun.