Tarih: 14.09.2021 09:50
En Lezzetli Şehriye Pilavı tarifi nedir?
Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı arpa şehriye(150 g)
- 1,5 su bardağı sıcak su(300-350 ml))(tercihen tavuk, et veya sebze suyu)
- 1 çay kaşığı tuz
Şehriye Pilavı Nasıl Yapılır
Tereyağını geniş bir kapaklı tava veya tencerede
sıvı yağ ekleyerek eritin
İyice eriyip ısındıktan sonra şehriyeyi üzerine ekleyin.
Tahta bir kaşıkla karıştırarak kısık-orta ateşte 3 dakika kadar kavurun.
Ardından sıcak suyu üzerine ilave edin ve tuzunu serpin. 20-30 saniye karıştırın ki taneler birbirine yapışmasın.
Su tekrar kaynamaya başlayınca altını kısın, kapağını kapatıp suyunu çekene kadar en kısık ateşte pişirin. 25 cm çapınca bir tava/tencerede 10-15 dakika içerisinde suyunu tamamen çekmiş olacaktır.
Suyunu çekince kapağını açın. Tekrar karıştırın. Üzerine kağıt havlu veya kumaş bez örtüp kapağını kapatın ve demlenmeye bırakın.
15-20 dakika sonra demlendiğinde maydanoz,
kekik veya dilediğiniz taze yeşillik ve
baharatları serperek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun