Tarih: 11.09.2021 09:25
En lezzetli Sac Kavurma nasıl yapılır?
Sac Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kg kuşbaşı et (kuzu ya da orta yağlı dana eti)
- 2 adet soğan(iri küpler halinde doğranmış)
- 3 adet köy biberi(doğranmış)
- 2 adet domates(soyulmuş, küp doğranmış)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
Sac Kavurma Nasıl Yapılır
Sac tavanın içerisine 2 yemek kaşığı
sıvı yağı koyun ve kızdırın. Üzerine 1 kilogram kuşbaşı kuzu etini ilave edin.
Etleri yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar kavurun. Etler hafif kızardığında, iri küpler halinde doğradığınız 2 adet soğanı tavaya ilave edin ve karıştırın.
Soğanlar sotelendikten sonra 3 adet yeşil köy biberini de tavaya ekleyin. Sac kavurmayı yüksek ateşte pişirdiğimizden dolayı, malzemeler tavanın dibine yapışıp yanmaması için ara ara karıştırın.
Biberler de sotelendikten sonra 2 adet soyulmuş, küp doğranmış domatesleri ekleyin.
Domatesler piştikten sonra 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyin ve karıştırın.
Baharatların tümünü ekleyip, 2-3 dakika kaırştırdıktan sonra ocağın altını kapatın ve sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun