Tarih: 03.09.2021 08:47
En lezzetli Özbek Pilavı tarifi nedir ?
Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet kuru soğan (piyazlık doğranmış)
- 5 adet orta boy havuç (rendelenmiş)
- 400 gram kuşbaşı kuzu eti
- 3 su bardağı pirinç
- 4. 5 – 5 su bardağı sıcak su
- 2 baş sarımsak
- Tuz, kimyon, karabiber
Özbek Pilavı Nasıl Yapılır
Pilav tenceresinde
sıvı yağ ve tereyağı eritilir.
Piyazlık doğranan soğanlar eklenir ve karamelize oluncaya kadar kavrulur.
Kuşbaşı etleri tencereye eklenir suyunu çekene kadar kavrulur.
Etler suyunu çekip kavrulduktan sonra rendelenmiş havuçlar eklenir ve karıştırılır.
Havuçlar yumuşayınca pirinçler eklenir ve 3 dk daha kavrulur.
Su, tuz,
kimyon ve
karabiberi de eklendikten sonra karıştırın 2 baş sarımsağı pilavın üstüne koyun hafifçe bastırın. Tencerenin kapağını kapatın.
5 dk yüksek ateşte, 10 dk kısık ateşte pişirdikten sonra servis edilir.
Afiyet olsun