Macar Kebabı

Tarih: 24.08.2021 17:33
Macar Kebabı
Macar Kebabı Nasıl Yapılır?
  • 500 gram kuşbaşı et
  • 3-4 diş sarımsak
  • 3 adet domates
  • 1 kase haşlanmış bezelye
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 1 çay bardağı su

Kızartmak için;

  • 3 adet patates
  • 3 adet patlıcan
  • Sıvı yağ

Beşamel sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • Tuz, karabiber

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı:
  1. Tavaya tereyağ ve sıvı yağ alıp eritiyoruz, etleri ilave edip karıştırıyoruz, kapağını kapatıp pişirmeye devam ediyoruz.
  2. Sarımsakları ilave edip tekrar karıştırıyoruz.
  3. Domatesleri küp küp doğrayıp içine ilave ediyoruz.
  4. Bezelyesini de koyup karıştırıyoruz 1 çay bardağı su ilave edip karıştırıp pişmeye bırakıyoruz.
  5. Baharatlarını ilave edip karıştırıp ocaktan alıyoruz.
  6. Patatesleri küp küp doğrayıp kızartıyoruz.
  7. Patlıcanları da küp küp doğrayıp kızartıyoruz, tepsiye önce eti üzerine patates ve patlıcanları ekliyoruz,
  8. Beşamel sos için tereyağ eritiyoruz. Unu ilave edip karıştırıyoruz.
  9. Sütünü ilave edip tekrar karıştırıyoruz tuz ve karabiber ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
  10. Yoğunlaşınca ocaktan alıyoruz.
  11. Tepsinin üzerine döküyoruz, rendelenmiş kaşar peyniri ilave edip 200 derece fırında 15 dk kadar üzeri kızarınca fırından alıyoruz, afiyet olsun 
İlgili Ürünler
Yükleniyor...