Tarih: 24.08.2021 17:33
Macar Kebabı Nasıl Yapılır?
- 500 gram kuşbaşı et
- 3-4 diş sarımsak
- 3 adet domates
- 1 kase haşlanmış bezelye
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz, karabiber, pul biber
- 1 çay bardağı su
Kızartmak için;
- 3 adet patates
- 3 adet patlıcan
- Sıvı yağ
Beşamel sos için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı süt
- Tuz, karabiber
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı:
- Tavaya tereyağ ve sıvı yağ alıp eritiyoruz, etleri ilave edip karıştırıyoruz, kapağını kapatıp pişirmeye devam ediyoruz.
- Sarımsakları ilave edip tekrar karıştırıyoruz.
- Domatesleri küp küp doğrayıp içine ilave ediyoruz.
- Bezelyesini de koyup karıştırıyoruz 1 çay bardağı su ilave edip karıştırıp pişmeye bırakıyoruz.
- Baharatlarını ilave edip karıştırıp ocaktan alıyoruz.
- Patatesleri küp küp doğrayıp kızartıyoruz.
- Patlıcanları da küp küp doğrayıp kızartıyoruz, tepsiye önce eti üzerine patates ve patlıcanları ekliyoruz,
- Beşamel sos için tereyağ eritiyoruz. Unu ilave edip karıştırıyoruz.
- Sütünü ilave edip tekrar karıştırıyoruz tuz ve karabiber ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Yoğunlaşınca ocaktan alıyoruz.
- Tepsinin üzerine döküyoruz, rendelenmiş kaşar peyniri ilave edip 200 derece fırında 15 dk kadar üzeri kızarınca fırından alıyoruz, afiyet olsun