Tarih: 18.10.2021 14:36
En lezzetli Külbastı tarifi nedir?
Külbastı Tarifi İçin Malzemeler
Külbastı Nasıl Yapılır
Derince bir kabın içine
zeytinyağını alın, içerisine sarımsaklar rendeleyin ve
baharatları ilave edin.
Hazırladığınız bu marineye etleri koyun ve ellerinizle güzelce yoğurarak, marinenin etlerin her tarafına nüfuz etmesini sağlayın.
Kabın ağzını streç filmle kapayın ve bu şekilde buzdolabında minimum 2 saat bekletin.
Etleri pişirme zamanı geldiğinde mümkünse döküm bir tavayı ocağa alın ve 10 dakika kadar tavayı ısıtın. Döküm tava ısınıp üstünden dumanlar çıkmaya başlayınca altını kısın ve etleri tavaya alın.
15 saniyede bir çevirerek, her bir parçayı yaklaşık 4 dakika kadar pişirin. Bu orta pişmiş bir et elde etmenizi sağlayacak. Daha çok pişmiş isterseniz pişirme süresini uzatabilirsiniz.
Pişirdiğiniz etleri çelik bir tencerenin içerisine alın ve servisten önce tencerenin kapağı kapalı olarak yaklaşık 5 dakika etleri dinlendirin.
Hala sıcak olan döküm tavada ikiye böldüğünüz domatesleri ve biberleri de közleyin.
Kuzu külbastıyı, pirinç pilavı eşliğinde, közlenmiş domates ve biberlerle servis edin.
Afiyet olsun