Tarih: 06.09.2021 08:53
En Lezzetli İmam Bayıldı Tarifi nedir?
İmam Bayıldı Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet kemer patlıcan
- 3 adet soğan
- 8 diş sarımsak
- 4 adet domates
- 4 adet sivri biber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı toz şeker
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
İmam Bayıldı Nasıl Yapılır
Patlıcanların saplarını kesmeden alacalı olarak soyun ve acı sularının çıkması için tuzlu suda 10 dakika kadar beklemeye alın.
Patlıcanlar beklerken soğanları piyazlık doğrayın, sarımsakları ince ince doğrayın, biberleri ve domatesleri de küp küp doğrayın.
Tavaya aldığınız
zeytinyağında, doğradığınız soğanları tuz da ekleyerek pembeleşene dek kavurun.
Üstüne domatesleri, sarımsakları, biberleri, toz şekeri ve
karabiberi de ekledikten sonra, kısık ateşte 10 dakika kadar soteleyin.
Kızartma için gerekli olan ayçiçek yağını ayrı bile tavada ısıtın ve sudan çıkarıp durulayıp kuruladığınız patlıcanları arkalı önlü güzelce kızartın.
Kızarttığınız patlıcanların fazla yağını bir kağıt havlu ile çektirin ve geniş tabanlı bir tencereye patlıcanları yan yana dizin.
Patlıcanların ortalarını bıçakla çizin ve elinizle cep gibi açtırın. Hazırladığınız soğanlı iç harcı, patlıcanların ortasına doldurun.
Tencereye 2 su bardağı sıcak su ekleyin ve kısık ateşte 20 dakika kadar kapağı kapalı bir şekilde pişirin. O sırada sosu için gerekli olan zeytinyağını ayrı bir tavaya alın ve üstüne domatesi rendeleyip, salçayı ekleyerek az bir tuzla güzelce kavurup, sos haline getirin.
Servis için sosu bir tabağa alıp, üstüne oda sıcaklığında ılıklaşmış olan imam bayıldıları yerleştirip, servis edin. Arzuya göre üstüne doğranmış maydanoz da serpebilirsiniz.
Afiyet olsun