Tarih: 01.10.2021 11:26
En Lezzetli Humus tarifi nedir?
Humus Tarifi İçin Malzemeler
Humus Nasıl Yapılır
1.
Nohutları 1 gece veya en az 4-5 saat öncesinden ıslatın. Sindirimi kolaylaştırması ve daha kolay pişmesi için suyuna 1 tatlı kaşığı
karbonat ekleyin. Ertesi gün suyunu süzün ve tekrar sudan geçirin.
2.
Nohutları tencereye alıp üzerine su ekleyin ve pişmeye bırakın. Normal bir çelik tencerede 45 dakika kadar pişecektir.
Nohutlar iyice yumuşadıktan sonra ocaktan alın. 1-2 yemek kaşığı kadar humus üzerinde servis etmek üzere ayırın.
3. Bu sırada tahin,
zeytinyağı,
kimyon ve tuzu bir kaseye alın. Limonların suyunu da ekleyin. Son olarak
sarımsakları ince ince kıyıp onları da ekleyin ve güzelce karıştırın.
4. Haşladıktan sonra suyunu süzdüğünü
nohutları hazırladığınız tahinli karışımla mutfak robotunda pürüzsüz kıvam alıncaya dek çekin. Eğer mutfak robotu zorlanıyorsa, azar azar
zeytinyağı veya su ilave ederek dilediğiniz kıvama ulaşmasını sağlayın.
5. Ardından servis tabağına alarak tatlı kaşığıyla ortasına bir yuvarlak çizin.
6. Kenara ayırdığınız 1-2 yemek kaşığı
nohutu üzerine serpiştirin.
7. Son olarak
zeytinyağını gezdirip
toz biber serpin ve servis edin.
Afiyet olsun