Fırında Patlıcan Kebabı

Tarih: 23.08.2021 11:10
Fırında Patlıcan Kebabı
Patlıcan Kebabı Fırında Nasıl Yapılır?
Patlıcan Kebabı Fırında Nasıl Yapılır?

Fırında patlıcan kebabı pek çok sofrada tüketilen lezzetli yemeklerden birisidir. Fırında patlıcan kebabı yapabilmek için gereken malzemeler ise şunlardır:

- Yarım kilo kıyma
- 2 adet rendelenmiş soğan
- Yarım demet maydanoz
- 2 diş sarımsak
- Bayat ekmek 1 su bardağı
- Tuz bir çay kaşığı
- Karabiber 1 çay kaşığı
- Pul biber 1 çay kaşığı
- Kimyon 1 çay kaşığı
- 3 tane patlıcan
- 3 tane kiraz domates

Üzeri için gereken malzemeler şunlardır:

- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 tane rendelenmiş domates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 tane yeşil biber
- 1 diş sarımsak (ezilmiş olmalı)

Fırında Nasıl Kaç Derecede Pişer?

Fırında patlıcan kebabı yapabilmek için malzemeler dışında pişirme süresi de oldukça önemlidir. Yaklaşık 30 dakikada hazırlanan bu yemek önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirilmelidir. Fırında patlıcan kebabı 200 derecelik fırında yaklaşık 50 dakika da pişecektir.

En Güzel Patlıcan Kebabı Yapımı

Fırında patlıcan kebabı yapabilmek için ilk olarak malzemelerin eksiksiz olarak hazırlanması gerekir. Malzemeler hazırlandıktan sonra şu adımlar sırası ile takip edilmelidir:

- İlk olarak geniş bir kasede 500 gram kıyma, 2 tane rendelenmiş orta boy soğan ve yarım demet maydanoz eklenmelidir.
- Daha sonra 2 diş ezilmiş sarımsak, 1 su bardağı ekmek kırıntısı ve tuz, pul biber, kimyon ve karabiber birer kaşık eklenmelidir.
- Ardından tüm bu malzemeler yoğurulmalıdır.
- Yumurta büyüklüğünde koparılan köftelere yuvarlak şekiller verilmelidir.
- Daha sonra patlıcanlar iki parmak kalınlığında kesilmelidir.
- Kesilen 3 adet patlıcan ile köfteler birleştirilmelidir.
- Patlıcan ve köfteler birleştirildikten sonra fırın kabına yerleştirilmelidir.
- Boş kalan alanlara ile kiraz domatesler yerleştirilmelidir.
- Bu işlemler yapıldıktan sonra sosu hazırlanmalıdır.
- Sosu için başka bir kap içerisinde 1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 su bardağı sıcak su karıştırılmalıdır.
- Üzerine ise 1 adet rendelenmiş domates, tuz ve karabiber birer çay kaşığı eklenmelidir.
- Son olarak 2 adet doğranmış yeşil biber ve 1 diş ezilmiş sarımsak eklenmelidir.
- Hazırlanan sos ve 1 çay bardağı su hazırlanan patlıcan ve köftelerin üzerine dökülmelidir.
- Hazırlanmış olan yemeği önceden ısıtılmış olan 200 derecelik fırına konulmalı ve yaklaşık 50 dakika boyunca pişirilmelidir.

Fırında Patlıcan Kebabı Hakkında Püf Noktalar Nelerdir?

Fırında patlıcanlı kebap yapmadan önce patlıcanların acı tadının alınması gerekir. Bunun için tuzlu suda patlıcanlar 10 dakika bekletilmelidir. Eğer acili yapmak istiyorsanız seçilen biberler acılı biber olarak tercih edilebilir. Ayrıca yemeği fırına atmadan önce üzerine tereyağı eklerseniz yemeği daha çok lezzetlendirebilirsiniz. Küçük küçük parçalanmış tereyağlarını fırınlamadan önce üzerine serpebilirsiniz.

Patlıcan Buzlukta Nasıl Saklanır?

Patlıcan bir yaz sebzesidir. Patlıcan yemeği yaparken de patlıcanların mevsiminde kullanılması lezzet ve sağlık bakımından da çok önemlidir. Bu nedenle patlıcanlarınızı közlenmiş, kızarmış veya kavrulmuş olarak buzlukta yaklaşık 1 yıl boyunca saklayabilirsiniz. Bu şekilde mevsiminde üretilen sebzeleri kış mevsiminde de sağlıklı ve güvenli bir şekilde kullanabilirsiniz.
İlgili Ürünler
Yükleniyor...