Tarih: 08.09.2021 08:55
En lezzetli Firik Pilavı nasıl yapılır?
Firik Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2,5 su bardağı firik bulguru
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 adet mantar(küp küp doğranmış)
- 1/2 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1,5 tatlı kaşığı (tepeleme)tuz
- 4 su bardağı tavuk suyu(normal su da kullanabilirsiniz)
Firik Pilavı Nasıl YapılırFirik bulgurunu bol suda iyice yıkayın ve süzün.
Mantarları temizleyin ve minik küpler halinde doğrayın. Dilerseniz saplarını kullanmayabilirsiniz.
Pilav tencerenizi ısıtın. Tereyağı ve
zeytinyağını birlikte eritin. Soğanları hafifçe kavurun.
Mantarları yağda çevirin ve
bulguru ilave edin. Hafif kavurun ve tavuk suyunu ilave edin
Tuz ve
karabiberi de ilave edin, tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 15-20 dakika demleyin.
Bulgur suyu tamamen çekince kapağı açın. Temiz bir bez veya kağıt havlu ile demlenmesi için tencerenin üstünü örtün ve kapağı kapatın. 5-10 dakika sonra pilavınız hazır.
Afiyet olsun