Tarih: 09.10.2021 15:25
En Lezzetli Beyran tarifi nedir?
Beyran Tarifi İçin Malzemeler
Beyran Nasıl Yapılır
Et düdüklüye alınarak üzerini geçecek kadar su koyulup (su miktarını çorbanın kıvamına göre kendiniz ayarlayınız) haşlanıncaya kadar pişirilir.
Pişen etler süzülerek (suyunu atmayın) kemiklerinden ayrılır ve ufak ufak parçalanır.
Etlerin suyu bir tencereye alınır ve İçerisine
pirinçler eklenir.
Pirinçler yumuşayana kadar pişirilir.
Daha sonra tereyağı,
biber salçası, dövülmüş sarımsaklar, tuz ve
baharatlar ilave edilir.
Daha sonra haşlanmış etler de eklenir ve çorba kaynamaya bırakılır.
Bir süre daha kaynadıktan sonra altı kapatılır.
Tereyağını çorbayı kaselere koyduktan sonra üstüne de gezdirebilirsiniz.
Arzuya göre servis esnasında kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz.
Afiyet olsun